CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

søndag 1. november 2009

Samfunnsproblema!

Denne veka fekk vi tre oppgåver å velje mellom. Eg val: Georg Brandes krev at litteraturen må sette problem under debatt. Kva problem meiner du at litteraturen i vår eiga samtid bør debattere?

Det er mykje litteraturen burde debattere, og det er vanskeleg å finne dei største problema. Men vi har problema som global oppvarming og det at 1/5 som går ut frå barneskulen ikkje kan lese og skrive godt nok. Slike ting meiner eg er viktig å ta opp i litteraturen, men også bare generelt i samfunnet. Det er viktig at man ikkje lar slike ting bare bli borte. Mobbing er også ein ting som man kan ta opp i litteraturen. Dette er også eit ekstremt viktig samfunnsproblem. Men bare ein tar opp ting i litteraturen er det betre enn ikkje noko. Dette meiner eg skjer for lite i dagens samfunn. Ein kan bli enda flinkare til å ta opp slikt i litteraturen.

1 kommentarer:

Nedim sa...

Ja, er helt klart at man kunne blitt flinkere til å ta opp samfunnsproblemer i litteraturen, men det er vanskelig. Greit innlegg, du får frem noen gode poeng, men savner at du utdyper enda litt mer! Selvom det er vanskelig..